AKITA RAMEN
ramen czyli japońska zupa miłości; esencjonalny bulion w kilku wariantach smakowych z pewnością postawi was na nogi.
Będzie kuchnia z dalekiego Wschodu i z gorącego Południa, najlepszy streetfood w duchu slow, przygotowany przez kulinarnych zajawkowiczów. Dobrze nakarmimy mięso- i roślinożerców, poszukiwaczy nowych smaków i zwolenników kulinarnej klasyki. Co tu dużo mówić, będzie smacznie i różnorodnie. Oto nasi tegoroczni gastropartnerzy:
ramen czyli japońska zupa miłości; esencjonalny bulion w kilku wariantach smakowych z pewnością postawi was na nogi.
meksykańskie rarytasy czyli pełne smaku burrito, quesadillas I nachos w różnych odsłonach smakowych, a wśród dodatków aromatyczne salsy, świeża kolendra, mango, limonka, granat i jalapeno.
popularny niemiecki fastfood w wersji slow czyli biała i ciemna kiełbasa z małej śląskiej masarni, przepyszne autorskie sosy i frytki belgijskie.
świetna pizzeria na czterech kołach. Dwutonowy piec opalany drewnem daje niewyobrażalny smak i aromat, a włoskie składniki sprawiają, że ich pizza jest wyjątkowa i niepowtarzalna.
coś dla wegan i wegetarian, oryginalny libański falafel z dodatkiem humusu, chrupiącego granatu, marynowanej rzepy i świeżej kolendry; w tym roku znajdziecie u nich również nowość – wegańskie lody.
aromatyczne potrawy curry na bazie oryginalnych przypraw; zjecie tu takie klasyki kuchni azjatyckiej jak tikka masala, butter chicken czy vindaloo.
oryginalne holenderskie matjasy czyli śledzie nad śledziami w bułce lub autorskiej sałatce. Uwaga uzależniają.
bułeczki o chińskim rodowodzie z pysznymi dodatkami – z policzkami wieprzowymi, kimchi, z boczkiem pieczonym w glazurze oraz pysznymi sosami sriracha i hoisin.
nowy foodtruck, za którego sterami chef Marcin Czubak- gotował dla prezydenta Republiki Gabonu, dla Was przygotuje autorskie menu oparte o owoce morza; z pewnością będzie smacznie, oryginalnie i zaskakująco.
propozycja dla odważnych i gotowych na kulinarne wyzwania; w menu znajdziecie bowiem m.in. bycze jaja, ślimaki, raki, gęsie pipki czy żabie udka.Świetna jakość produktów i oryginalne połączenia smaków. Nie bójcie się próbować.
prawdziwe francuskie naleśniki w wersji wytrawnej i słodkiej; niezliczona ilość wariantów smakowych, którym trudno się oprzeć.
coś dla wegan i wegetarian; 100% roślinna kuchnia pełna zdrowych i zaskakujących smaków.
kule z cieciory w czarnej jak węgiel tortilli czyli falafel po śląsku.
prawdziwa uczta dla wszystkich mięsożerców – soczyste kanapki z pulled porkiem, kaczką, pastrami z domieszką pysznych azjatyckich inspiracji.
prawdziwe amerykańskie hot dogi według klasycznych receptur z grillowaną kiełbaską wołową własnego przepisu, w bułce wypiekanej w najstarszym piecu chlebowym na Śląsku. Jest też wersja vege z grillowaną marchewką!
foodtruck z gofrownicą na pokładzie serwujący chrupiące gofry w wersji słodkiej i słonej. Naturalnie i niebanalnie.
klasyczne zapiekanki w odświeżonej formie. Ich siłą jest odpowiedni dobór produktów najwyższej jakości i świeżości, domowe sosy oraz zawsze chrupiące bagiety.
specjaliści od burgerów w duchu slow; z pewnością uratują niejednego z Was przed nagłym atakiem głodu.
polski klasyk, którego nie mogło zabraknąć w naszej strefie gastro;
ich znakiem rozpoznawczym jest starannie wyselekcjonowany wybór kaw i herbat oraz ogromna wiedza i wieloletnie doświadczenie w ich parzeniu i serwowaniu. Festiwalowe stoisko to połączone siły dwóch gliwickich ekip – Kafo i czajnikowy.pl
https://www.facebook.com/czajnikowypl/
lody tworzone przez lodowych maniaków. Wyjątkowa receptura i jedynie naturalne składniki to ich główne atuty.